SON DAKİKA HABERLER : Yükleniyor.....

Bir unutulmaz başlangıç

FORMULA 1 | 06.07.2020 20:17

Gariplikler bakımından adını aldığı 2020'yi aratmayan bir sezon başlangıcı yaptı Formula 1. Valtteri Bottas'ın kazandığı yarışta Charles Leclerc ve Lando Norris podyumu tamamladı.

1 Formula 1’de 7 ay 1 haftalık ara Avusturya’da sona erdi. 2020 sezonu bu sebeple tarihin en geç başlayan sezonu oldu. Alınan önlemler sebebiyle Red Bull Ring pisti bu sezon arka arkaya 2 yarışa ev sahipliği yapacak.

Formula 1’de 7 ay 1 haftalık ara Avusturya’da sona erdi. 2020 sezonu bu sebeple tarihin en geç başlayan sezonu oldu. Alınan önlemler sebebiyle Red Bull Ring pisti bu sezon arka arkaya 2 yarışa ev sahipliği yapacak.

2 Hafta sonu boyunca en hızlı araca sahip olan Mercedes'in dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton, takım arkadaşı Valtteri Bottas sebebiyle çıkan sarı bayraklarda yavaşlamadığı gerekçesiyle 3 sıra geriden başlama cezası alıp yarışa ikinci cepten değil beşinci cepten başladı.

Hafta sonu boyunca en hızlı araca sahip olan Mercedes'in dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton, takım arkadaşı Valtteri Bottas sebebiyle çıkan sarı bayraklarda yavaşlamadığı gerekçesiyle 3 sıra geriden başlama cezası alıp yarışa ikinci cepten değil beşinci cepten başladı.

3 Avusturya'da yapılan son 2 yarışta galibiyeti kimselere bırakmayan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, 2020 sezonunun ilk yarış dışı kalan ismi oldu. Yarışı toplam 9 pilot tamamlayamazken 2014 yılında geçilen turbo hibrid döneminin en az isimle görülen yarış sonu oldu.

Avusturya'da yapılan son 2 yarışta galibiyeti kimselere bırakmayan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, 2020 sezonunun ilk yarış dışı kalan ismi oldu. Yarışı toplam 9 pilot tamamlayamazken 2014 yılında geçilen turbo hibrid döneminin en az isimle görülen yarış sonu oldu.

4 Sebastian Vettel, güvenlik aracının ardından atılan ilk turda Carlos Sainz'ı geçmeye çalışırken lastiklerini kilitleyip Sainz'la temas yaşadı ve spin atarak son sıraya kadar geriledi.

Sebastian Vettel, güvenlik aracının ardından atılan ilk turda Carlos Sainz'ı geçmeye çalışırken lastiklerini kilitleyip Sainz'la temas yaşadı ve spin atarak son sıraya kadar geriledi.

5 İkinci güvenlik aracının piste girmesiyle beraber pite giren pilotlardan Kimi Raikkonen'in sağ ön lastiğini takma konusunda sorun yaşayan Alfa Romeo mekanikerleri, yarışın tekrar başlamasının ardından Kimi Raikkonen'in fırlayan lastiğiyle gergin bir ana ve üçüncü kez güvenlik aracına neden oldular.

İkinci güvenlik aracının piste girmesiyle beraber pite giren pilotlardan Kimi Raikkonen'in sağ ön lastiğini takma konusunda sorun yaşayan Alfa Romeo mekanikerleri, yarışın tekrar başlamasının ardından Kimi Raikkonen'in fırlayan lastiğiyle gergin bir ana ve üçüncü kez güvenlik aracına neden oldular.

6 Üçüncü güvenlik aracı döneminin ardından Red Bull'un atağa kalkan ismi Alex Albon, 2019 Brezilya yarışında da yaşadığı gibi Lewis Hamilton kendini pist dışında buldu. Bu temasın ardından spin atarak arkalara düşen Albon, temas kaynaklı bir hasar sebebiyle ilerleyen turlarda yarışı bıraktı. Lewis Hamilton ise bu temasın karşılığında 5 saniye ceza alarak podyumu kaçırdı.

Üçüncü güvenlik aracı döneminin ardından Red Bull'un atağa kalkan ismi Alex Albon, 2019 Brezilya yarışında da yaşadığı gibi Lewis Hamilton kendini pist dışında buldu. Bu temasın ardından spin atarak arkalara düşen Albon, temas kaynaklı bir hasar sebebiyle ilerleyen turlarda yarışı bıraktı. Lewis Hamilton ise bu temasın karşılığında 5 saniye ceza alarak podyumu kaçırdı.

7 Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezona da galibiyetle başlayan isim Mercedes'ten Valtteri Bottas oldu. Tüm yarış boyunca sakinliğin koruyan Finli pilot, çok kritik bir galibiyetle başlamış oldu yeni sezona. Yarış boyunca hiçbir temas ve sorun yaşamayan Bottas, sürüş dersi verdi Spielberg'de.

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezona da galibiyetle başlayan isim Mercedes'ten Valtteri Bottas oldu. Tüm yarış boyunca sakinliğin koruyan Finli pilot, çok kritik bir galibiyetle başlamış oldu yeni sezona. Yarış boyunca hiçbir temas ve sorun yaşamayan Bottas, sürüş dersi verdi Spielberg'de.

8 Lewis Hamilton'ın Alex Albon'la yaşadığı temasın ardından aldığı beş saniye cezası onu podyum dışına iterken McLaren'in 20 yaşındaki pilotu Lando Norris'i, 0.2 saniye farkla podyuma dahil etti. Genç pilot bahsedilen 0.2 saniyeyi ise son turda attığı en hızlı turla kazandı. Bu tur aynı zamanda Norris için fazladan 1 puan demek oldu.

Lewis Hamilton'ın Alex Albon'la yaşadığı temasın ardından aldığı beş saniye cezası onu podyum dışına iterken McLaren'in 20 yaşındaki pilotu Lando Norris'i, 0.2 saniye farkla podyuma dahil etti. Genç pilot bahsedilen 0.2 saniyeyi ise son turda attığı en hızlı turla kazandı. Bu tur aynı zamanda Norris için fazladan 1 puan demek oldu.

9 Alınan önlemler sebebiyle Formula 1'de podyumlar bu sezon boyunca böyle olacak. Yavaş kalan Ferrari'yle yarışı ikinci sırada tamamlayan Charles Leclerc ise günün en dikkat çeken isimlerinden biriydi. Haftaya tekrar aynı yerde, aynı pistte sezon devam edecek.

Alınan önlemler sebebiyle Formula 1'de podyumlar bu sezon boyunca böyle olacak. Yavaş kalan Ferrari'yle yarışı ikinci sırada tamamlayan Charles Leclerc ise günün en dikkat çeken isimlerinden biriydi. Haftaya tekrar aynı yerde, aynı pistte sezon devam edecek.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum

E-Posta hesabınız yayınlanmayacaktır. * İle işaretlenmiş alanlar zorunludur. Yönetici onayından sonra yorumunuz gözükecektir.

© Copyright Asist Analiz - Bolbol Medya