SON DAKİKA HABERLER : Yükleniyor.....

2019'da birçok yıldız futbola veda etti

FUTBOL | 01.01.2020 09:00

2019'da birçok yıldız futbola veda etti

2019 yılı geride kalırken futbol dünyasına damga vuran birçok yıldız isim de aktif futbolculuk yaşamlarını bu yılla birlikte geride bıraktı. Aralarında Türkiye'de görev yapan Wesley Sneijder, Robin Van Persie ve Samuel Eto'o'nun da bulunduğu yıldızlar bir bir yeşil sahalara veda ederken bu üçlünün yanı sıra birçok büyük futbolcu daha kariyerlerine nokta koydu.

XAVİ HERNANDEZ:

 

Barcelona'nın alt yapısından yetişin ve 1998-2015 yılları arasında Katalan ekibinde forma giyen Xavi daha sonra Katar ekibi El Sadd'a transfer olmuştu. Barça'da görev yaptığı 767 maçta 85 gol atıp, 184 asist yapanİspanyol yıldız 4 Şampiyonlar Ligi ve 8 La Liga şampiyonluğu ile birlikte 25 kupa kazandı.

39 yaşındoaki efsane İspanya Milli Takımı ile de 133 karşılaşmada görev yaptı ve 1 Dünya Kupası ve 2 Avrupa Şampiyonluğu yaşadı.

2015'te gittiği El Sadd'da 86 maçta 22 gol atıp, 28 asist yapan Xavi burada da 1'i ligde olmak üzere 4 kez kupa kaldırırken bu sezonun tamamlanmasıyla birlikte aktif futbolculuğa veda etti ve teknik direktör olarak takımın başına geçti.

PETR CECH:

1999'da ülkesinde Chmel Blsany'de kariyerine start veren Petr Cech, sırasıyla Sparta Prag, Rennes, Chelsea ve Arsenal'da görev yaptı. 2004-15 yılları arasında 11 yıl görev yaptığı Chelsea'da 1 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi, 4 Premier Lig, 4 İngiltere Federasyon Kupası ve 3 İngiltere Lig Kupası kazanan Cech son durağı olan Arsenal'de ise 1 İngiltere Federasyon Kupası kazanmayı başardı.

124 kez Çekya Milli Takımı'nın kalesini koruyan 37 yaşındaki eldiven futbolu bırakıp İngiliz buz hokeyi takımı Guildford Phoenix ile kaleci olarak anlaşmaya vardı.

BASTIAN SCHWEINSTEIGER:

13 yaşında alt yapısına girdiği Bayern Münih'te 500 maça çıkan Schweinsteiger 7 Bundesliga, 7 Almanya Kupası ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra Manchester United'a transfer oldu. Alman yıldız kariyerine ise ABD'de Chicago Fire'da nokta koydu.

ARJEN ROBBEN: 

PSV, Chelsea, Real Madrid ve Bayern Münih'te başarılarla dolu kariyerinin ardından Hollandalı yıldız 35 yaşında köşesine çekilme kararını aldı. Hollanda ve İspanya'da 1'er, İngiltere'de 2, Almanya'da ise 8 şampiyonluk yaşayan Robben kariyeri boyunca görev aldığı takımlarda 606 maça çıkıp 210 gol atmayı başardı.

FERNANDO TORRES

Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea ve Milan gibi birçok büyük Avrupa takımında görev alan Fernando Torres kulüp takımlarında  1 Devler Ligi, 2 Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşarken İspanya Milli Takımı ile de 2 kez Avrupa, 1 kez de dünyanın zirvesine çıktı. İspanyol futbolcu son olarak Japonya'da Sagan Tosu forması giyerken burada futbolu bıraktı.

DAVID VILLA

Valecia ve Barcelona formasıyla hafızalara kazandıktan sonra önce ABD'de New York City, sonrasında Avustralya'da Melbourne City'ye transfer olan David Villa son durağı olan Japonya'nın Vitsel Kobe takımında futbolu bıraktı. Vİlla kariyerinde milli takımla 1 Dünya Kupası, 1 Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşadı. Kulüp takımlarıyla da Devler Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferleri yaşarken La Liga, İspanya Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası'nda 2'şer şampiyonluk elde etti.

DIEGO FORLAN

CLAUODIO MARCHISIO

PATRICE EVRA

ANDREA BARGAZLI

PETER CROUCH

JOHN O'SHEA

ASHLEY COLE

JULIO BAPTISTA

YOLU TÜRKİYE'DEN GEÇEN DÜNYA YILDIZLARI DA VEDA ETTİ

WESLEY SNEIJDER

ROBIN VAN PERSIE

SAMUEL ETO'O

 

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Okuyucu Yorumları

0 Yorum

E-Posta hesabınız yayınlanmayacaktır. * İle işaretlenmiş alanlar zorunludur. Yönetici onayından sonra yorumunuz gözükecektir.

© Copyright Asist Analiz - Bolbol Medya