Ziraat Türkiye Kupası’nda 3. yarı finalisti belirleyecek olan mücadele, Sivasspor ile Antalyaspor’u karşı karşıya getirdi. Konuk ekip Antalyaspor, Fredy’nin penaltı vuruşundan kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup ederek yarı finalde Alanyaspor’un rakibi oldu.
Karşılaşma oldukça düşük bir tempoda başlarken hem ev sahibi Sivasspor, hem de konuk Antalyaspor, kontrollü ve savunma güvenliğinin ön planda olduğu bir anlayışa sahip görüntü verdi. İlk 45 dakikanın tamamında çok önemli ve tehlikeli bir gol pozisyonuna girmeyi başaramayan iki takım, sessizliği de bozamadı.
İKİNCİ YARIYA ANTALYASPOR ETKİLİ BAŞLADI
Ersun Yanal’ın ekibi, karşılaşmanın ikinci 45 dakikasına ise daha istekli ve kısmen etkili hücum organizasyonları ile başladı. 49. ve 56. dakikalarda iki pozisyon birden bulan Akdeniz ekibi, aradığı golü ise 61’de kaydetti. Bu dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Fredy, yaptığı vuruşla Sivasspor ağlarını sarstı ve maçın skorunu Antalyaspor lehine 1-0 olarak tayin etti.
Bu sonucun ardından Antalyaspor, geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine Alanyaspor’un yarı finaldeki rakibi oldu. Sivasspor ise, turnuvaya yarı finalde veda ederek kupaya uzanma şansını kaybetti.
Okuyucu Yorumları
0 Yorum