SON DAKİKA HABERLER : Yükleniyor.....

ÖZEL | İşte Galatasaray'da sözleşmeleri askıya alınacak 4 oyuncu!

FUTBOL | 30.01.2020 10:53

Takıma stoper takviyesi yapmak için büyük çaba harcayan sarı-kırmızılılar, bir yandan da kadroda şişen yabancı kontenjanına çözüm arıyor... Takımda toplamda 18 yabancı oyuncu bulunduran Cimbom, külfetli bir çözüm yoluna gidiyor.

ÖZEL | İşte Galatasaray'da sözleşmeleri askıya alınacak 4 oyuncu!

Galatasaray’da yabancı sorunu patlak verdi. Sarı-kırmızılılar ilk yarıda Martin Linnes’in sözleşmesini askıya alarak 14 yabancı ile yoluna devam etmişti. Ocak ayında 3 yabancı futbolcu daha transfer eden Galatasaray’ın kadrosunda toplamda 18 yabancı oyuncu bulunuyordu. Ryan Babel’i Ajax’a gönderen ve Christian Luyindama’nın sakatlığından dolayı sözleşmesini askıya alan Cimbom’da hala 16 yabancı futbolcu mevcut.

Stoper arayışlarına tam gaz devam eden Galatasaray, takıma savunma oyuncusu kazandırabilmek için adeta sağa sola saldırıyor. Olası stoper transferinde sarı kırmızılıların kontenjan 17’e çıkacak. Yuto Nagatomo Steven Nzonzi ve Mariano’yu göndermeye çalışan Cimbom, üç oyuncuya da transfer döneminin başında “kendine kulüp bul” dendi. Ancak tüm ara transfer dönemi boyunca ne Nagatomo ne de Mariano ne de Nzonzi kendisine kulüp bulabildi.

4 OYUNCUNUN DA SÖZLEŞMESİ ASKIYA!

Sarı kırmızılı kulüpte, Steven Nzonzi, Mariano ve Yuto Nagatomo’nun  sözleşmelerinin askıya alınması gündemde. Christian Luyindama ile birlikte toplamda 4 futbolcusunun sözleşmesini askıya alacak olan Galatasaray’da bu iş mali külfet yaratacak.

Tüm odak noktasını şampiyonluğa veren sarı-kırmızılılar, şampiyon olamamayı aklına bile getirmiyor. Bu sebeple Nzonzi, Nagatomo, Mariano ve Luyindama’nın sözleşmelerini hiç düşünmeden askıya alacak olan Cimbom, şampiyonluk gelirlerine güveniyor.

Ancak 4 futbolcu içinden Mariano’yu farklı kefeye koyan teknik direktör Fatih Terim, yapılacak transferlere göre Brezilyalı sağ bekin sözleşmesini askıya aldırmayacak.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR DÜŞÜŞÜ BEKLENİYOR

Şu an Süper Lig’de 33 puanla 6. sırada bulunan Galatasaray, lider D. G. Sivasspor’un 8 puan gerisinde zirve takibini sürdürüyor. Öte yandan sarı kırmızılılarda, ilk yarıda tüm rüzgarı arkasına alan Sivasspor’un geçen hafta Çaykur Rizespor ile berabere kalmasının ardından geçen seneki Medipol Başakşehir’in yaşadığı tarzda bir düşüş bekleniyor. Yiğidolar’ın şampiyonluk stresini kaldıramayacaklarını öngören Galatasaray Yönetimi, tüm planını sezon sonunda ipi göğüslemek üzerine yapıyor.

STOPER KONUSUNDA TEMASLAR ARTTI

Stoper konusunda birçok isimle görüşen Galatasaraylı yetkililer, Mert Çetin ve Lautaro Gianetti’nin de dışında başka oyuncularla da temasta… Ligin ikinci yarısı için Ahmet Çalık’a güvenmeyen sarı-kırmızılı camia, mutlak surette stoper alınması gerektiğine kanaat getirmiş durumda. Fatih Terim, transferi şart koşmasa da alınacak bir savunmacının büyük bir fark yaratacağına inancını da dile getirmeden edemiyor.

Türkiye’de transfer dönemi yarın saat 18.00’de sona eriyor.

ASİST ANALİZ ÖZEL / İLHAN TÜYSÜZ

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Okuyucu Yorumları

0 Yorum

E-Posta hesabınız yayınlanmayacaktır. * İle işaretlenmiş alanlar zorunludur. Yönetici onayından sonra yorumunuz gözükecektir.

© Copyright Asist Analiz - Bolbol Medya