SON DAKİKA HABERLER : Yükleniyor.....

Taha Akgül, hat-trick peşinde

TÜMÜ | 12.09.2019 12:09

Taha Akgül, hat-trick peşinde
 
Güreşte ülkemizin gururu sporculardan biri olan Taha Akgül en son 2015'te ulaştığı dünya şampiyonluğu unvanına yeniden sahip olabilmek için Kazakistan'da mindere çıkacak.
14-2 Eylül tarihleri arasında Kazakistan'ın eski adıyla Astana olan başkenti Nur Sultan'da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda Taha serbest stil 125 kiloda 3. kez dünya şampiyonu olmaya çalışacak. 
 
1 kez olimpiyat, 2 kez dünya ve 7 kez Avrupa şampiyonu olmaya başaran 29 yaşındaki sporcu şampiyonaya çok iyi hazırlıklarını belirtirken şu açıklamaları yaptı:
 
'DEZAVANTAJ MI AVANTAJ MI GÖRECEĞİZ'
"İnanın kamptan dışarı çıkmadık. Ankara'da olmamıza rağmen evimize dahi gitmeden bu süreci iyi bir şekilde değerlendirdik. Son Avrupa, olimpiyat şampiyonu olarak sıkletimin yine favori isimlerindenim. Aynı zamanda seri başıyım. İyi rakipleriminden 1-2'si farklı grupta olacak. Bu avantaj mı dezavantaj mı göreceğiz.
Çünkü seribaşı olmayan rakiplerimiz de kura çekecekler. Onların da bize düşme ihtimalleri var. Önemli değil. Biz hazır olduğumuz sürece en iyi şekilde mücadele edeceğimizi düşünüyorum.
 
Milletimiz dua etsin. Biz gerçekten ata sporunu en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz. Bazen zaten şampiyon olacak diye dua etmeyi kesebiliyorlar. Duayı kesmesinler. Gerçekten zorlanıyoruz, iyi rakiplerimiz var. Rekabet etiğimiz 7-8 rakibimiz var. O yüzden dualarını esirgemesinler.
 
'AVRUPALAR İYİ GEÇİYOR AMA DÜNYADA 2 KEZ KAZA OLDU'
Avrupa şampiyonaları çok iyi geçiyor. Dünyalarda iki kez kaza oldu. Gürcü sporcu (Geno Petriashvili) iki kez dünya şampiyonu oldu.
Son iki Avrupa Şampiyonası'nda onu yenerek şampiyon oldum. Sporda bunlar var. Üst üste gelmesi de normal. Spor kariyerimde bunlar olacaktır.
Belki 2019 Dünya Şampiyonası da olumsuz geçecek, bunu bilmiyoruz. Elimden geleni yaptım mı? Yaptım. Çok iyi çalıştığıma inanıyorum. Kariyerimin en iyi hazırlık dönemlerinden birini geçirdim. O derece iyi hazırlandım. Çünkü iyi rakiplerle çalıştım. Buraya gelen Gürcü partnerlerle çalıştım. Şu an sıkletime girseler en iyi rakiplerim olurlar. Onlarla çalışmam bana çok büyük artı sağladı. 

'EN ÖNEMLİ KRİTERİMİZ 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI'

Allah çok çalışana nasip ediyor. Ben 4 yıldır emek veriyorum. 4 yılın emeğini 2020'de göreceğim. 2019 Dünya Şampiyonası'nda başarısız bile olsam asıl hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğu için hiç üzülmeden yoluma devam ederim. Allah bize güzel başarılar nasip etti.

Burada 9 arkadaşımız var, hepsi benden genç. Allah onlara da güzel başarılar nasip etsin inşallah. Onlara ağabeylik, ustalık etmeye çalışıyorum, elimden geldiği kadar emek vermeye çalışıyorum. 

 'İNANIYORUM Kİ BAŞARIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONASINDA DA SÜRECEK' 

Romanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 10 sıkletin 7'sinde madalya kazandık ve takım halinde 2. oldukç Başarılı bir jenerasyon var. Bundan 9-10 yıl önce takımın en genciyken şu an 90 doğumlu olarak aslında gençken bile takımın yaşlısı benim. Güzel, genç bir jenerasyon. Başarılı bir ekip yakaladık. Bunun da Dünya Şampiyonası'nda devamını getireceğimizi umut ediyorum. 

Bana göre olimpik sıkletlerde alacağımız başarılar önemli olacak. 57, 65, 74, 86, 97 ve 125 kiloda alacağımız madalyalar, olimpiyat vizeleri bizim için önemli. Kriter o olacak. Dünyanın gözü zaten olimpik sıkletlerde. Diğer sıkletlerde alınan madlayalar da tabii ki önemli. Arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Ama dediğim gibi önceliğimiz olimpik sıkletler.

 'OLİMPİYAT MADALYALARINDA ÇİFT HANELERE GEÇMEMİZ LAZIM' 

Şampiyon olduğum 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizin kazandığı 8 madalyanın 5'i güreşten geldi. Türkiye'nin olimpiyatlarda kazandığı madalya sayısı az. Tokyo ülkemiz adına da çok önemli olacak. Artık bu tek haneli rakamlardan çift haneli rakamlara geçmemiz lazım.

Olimpiyatlarda 8 madalya gerçekten çok az. Çünkü 20 milyonluk genç nüfus var. Ciddi yatırımlar varken bizim 8 değil, en az 15-20 madalya almamız gerekiyor. İnşallah çift haneli rakamları bu sefer göreceğimizi umut ediyorum.

'YÜKÜMÜZ AĞIR ANCAK ALLAH'IN İZNİYLE KALKMASINI BİLİRİZ'

Tokyo'da güreşin yükü yine ağır olacak. Güreşin şöyle bir şanssızlığı var. Hep olimpiyatların son günlerinde müsabakalara çıkıyoruz. O zamana kadar olası bir başarısızlık halinde iş güreşe kalıyor.

Stresimiz çok artıyor, yükümüz çok ağır. Ama biz tecrübeli sporcular bunun altından Allah'ın izniyle kalkmasını biliriz. 2016'da hamdolsun en sıkıntılı dönemde şampiyonluk geldi. Biz strese alışığız. Stresle yaşayan bir insanım. Buna alışık bir insanım. 2020'de de bunu aşacağımı düşünüyorum."  

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Okuyucu Yorumları

0 Yorum

E-Posta hesabınız yayınlanmayacaktır. * İle işaretlenmiş alanlar zorunludur. Yönetici onayından sonra yorumunuz gözükecektir.

© Copyright Asist Analiz - Bolbol Medya