SON DAKİKA HABERLER : Yükleniyor.....

"Bundesliga Sonu Başından Belli Bir Film mi?"

Röportaj | 16.08.2019 13:25

Bild gazetesi futbol şefi Christian Falk ile Bundesliga'da yeni başlayan sezona dair öngürlerini ve fikirlerini konuştuk.

Didem DİLMEN Didem DİLMEN
"Bundesliga Sonu Başından Belli Bir Film mi?"

Bayern Motivasyonu Bulabilecek mi?

Fenerbahçe ile oynadıkları Audi Cup karşılaşmasında izlediğimiz Bayern Münih için sadece “lige hazır” ifadesi kullanmak yeterli gelmiyor, Ribery’siz ve Robben’siz kalıp yine de aynı makine düzenini kaybetmemiş olmalarını “Almanlık”larına verebiliriz elbette ama tek açıklaması bu olmamalı.

“FC Bayern transfer dönemini çok da iyi geçirmedi şimdiye dek, kadro derinliğine sahip olmadıklarını söyleyebilirim” diyor Christian Falk. “Ribery ve Robben’in yerleri doldurulamadı. Perisic’in kiralanması ise  panik transferiydi. Bayern Münih tamamlanmamış bir takım olarak lige başlıyor. Ancak tüm bunlara rağmen Bundesliga hedefleri için fazlasıyla yeterliler. Şampiyonluktan başka herhangi bir sonuç Bayern Münih için hayal kırıklığı olacaktır. Kovac’ın önündeki olmazsa olmaz hedef Bundesliga. Öte yandan, bir takımı üst üste 7. kez şampiyon olmak için motive edebilmek de gittikçe güçleşiyor. Bayern’i zorlayacak olan şampiyon olmak değil bu şampiyonluğun peşinden koşacak ruhu bir kez daha yakalamak.”

 

Dortmund Transferin En İyisi

Transfermarkt verilerine göre Bundesliga’nın ilk günü itibariyle 521 milyon avroluk transfer geliri elde ederken 698 milyon avro da toplam bonservis bedeli harcayan takımlar liglerini Avrupa transfer bilançosunda 4. sıraya yerleştirdiler. Bayern Münih, Lucas Hernandez ve Benjamin Pavard ikilisine toplam 115 milyon avro harcadı. Transferin en hareketli takımlardan Borussia Dortmund ise Hummels, Thorgan Hazard, Nico Schulz, Julian Brandt ve Paco Alcacer için toplam 127 milyon avro bonservis ödedi.

Transferin en kazançlı takımları 100’er milyon avro üzerinde bonservis geliri elde eden Hoffenheim ve Eintracht Frankfurt oldu. Joelinton ve Kerem Demirbay ikilisinden toplam 100 milyon kazanan Hoffenheim’ı, Sebastian Haller’i 40 milyon bedelle West Ham’a ve geçtiğimiz sezon kiralık oynattığı Luka Jovic’i sabah 7 milyon bonservisle alıp akşama kalmadan 60 milyona Real Madrid’e satan Eintracht Frankfurt izledi.

Christian Falk’a göre ise Bundesliga’da tek bir süper transfer olmadı. “Dortmund muhtemelen kağıt üzerinde transferin en iyi takımıydı. Nico Schulz, Julian Brandt ve Thorgan Hazard ile takımı sadece kalite olarak güçlendirmekle kalmadılar, alternatifli ve geniş bir kadroya da sahip oldular. Hummels transferi ise başlı başına hem Bayern’in liderini elinden almak hem de bu kadroya deneyimli bir isim kazandırmak anlamına geliyor. Öyle ki Dortmund, elindeki puzzle’ı birleştirecek o tek parçayı en büyük rakibinden aldı.”

Peki ya Kerem Demirbay? Bayern Leverkusen’e kulüp rekoru bonservis ile transfer olması Christian Falk’ı şaşırtmış mı? “Kerem’i 2017’de Rusya’daki Konfederasyon Kupası boyunca Almanya Milli Takımı’ndayken çok beğeniyordum. Çok kaliteli bir oyuncu. Hoffenheim’dan Leverkusen’e geçişi aslında yerinin büyük takımlar olduğunun önemi bir göstergesi. Leverkusen’in Kerem için gelecek planları var.”

Fragmandan Hayal Kurduran Union Berlin

Bundesliga’nın 3 yeni ekibi ise Köln FC, Union Berlin ve Paderborn. Falk’a göre bu üçlü arasından Bundesliga’ya tutunma ihtimali en yüksek olan takım Köln, bunun nedeni de kulübün kültürel mirasının yanı sıra geniş taraftar kitlesi. “Ancak Padernborn ve Union Berlin için işler hiç kolay olmayacak. Yine de Union’un devasa bir sürprize imza atmasını hayal edebiliyorum, VfB Stuttgart’ı play-off’larda geçerken ortaya koydukları futbol ve atmosferin sadece fragman olabileceğini kimse unutmamalı” diye ekliyor Falk.

 

ASİST ANALİZ ÖZEL RÖPORTAJIDIR

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Okuyucu Yorumları

0 Yorum

E-Posta hesabınız yayınlanmayacaktır. * İle işaretlenmiş alanlar zorunludur. Yönetici onayından sonra yorumunuz gözükecektir.

© Copyright Asist Analiz - Bolbol Medya